Моля някой да сподели опита си ако е имал вибрации на свободен ход на 156 комби жтд. На празен ход ми трепери волана и като цяло се усеща някакво неприятно предаване на вибрациите от мотора в купето. Някакъв резонанс има. Подам ли леко газ с 100 оборота и всичко утихва. Колата е със сменен маховик, както и няма разлика с натиснат и пуснат съединител. Тампон на мотора може би? Някой сменял ли е и има ли ефект?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вибрации на празен ход 156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ducaticorse Покажи съобщениеМоля някой да сподели опита си ако е имал вибрации на свободен ход на 156 комби жтд. На празен ход ми трепери волана и като цяло се усеща някакво неприятно предаване на вибрациите от мотора в купето. Някакъв резонанс има. Подам ли леко газ с 100 оборота и всичко утихва. Колата е със сменен маховик, както и няма разлика с натиснат и пуснат съединител. Тампон на мотора може би? Някой сменял ли е и има ли ефект?Alfa Romeo 155 1.6TS 16V, 1997 | LPG - ex
Alfa Romeo 155 1.8TS 8V, 1995 MY95 Sport - ex
Alfa Romeo 156 1.9JTD 8V, 2005 Sport - ex
-
Първоначално публикувано от ducaticorse Покажи съобщениеМоля някой да сподели опита си ако е имал вибрации на свободен ход на 156 комби жтд. На празен ход ми трепери волана и като цяло се усеща някакво неприятно предаване на вибрациите от мотора в купето. Някакъв резонанс има. Подам ли леко газ с 100 оборота и всичко утихва. Колата е със сменен маховик, както и няма разлика с натиснат и пуснат съединител. Тампон на мотора може би? Някой сменял ли е и има ли ефект?
Преди смяната му предполагам не е имало проблем!?sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от ducaticorse Покажи съобщениеСъвсем леко се мести. А ако е от там не трябва ли да спира като натисна съединителя?Alfa Romeo 155 1.6TS 16V, 1997 | LPG - ex
Alfa Romeo 155 1.8TS 8V, 1995 MY95 Sport - ex
Alfa Romeo 156 1.9JTD 8V, 2005 Sport - ex
Comment
-
И преди имаше такива. Маховика е сменен със същия, който излиза по рама. Първият собственик каза, че си е така от нова, но аз отказван да го приема за нормално. Просто реших да извлека малко мнения вашите коли как са и какво да правя, за да не отида при майстора и пак да започне една реставрация и подмяна на части на богато на принципа проба-грешка.'06 Alfa Crosswagon Q4
Comment
-
Тампон двигател горен-или така известния като "кокала"Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Колега моето мнение е тампон на скоростната кутия
Вземи си 2-ра употреба,не е повече от 20-30 лева
Ако не е от него ,ще ти го купя
Не се лъжи да копуваш нов,ефекта ще е същия
Новия тампон от магазина не е оригинален и след монтажа разнася вибрациите из цялото купе на празен ход
Или както си решиш
Пиши след като отстраниш вибрациитеАлфа 147 jtd
115 k.s.
2002 год
Comment
-
-
Благодаря ви, момчета! Ще ги погледна и двата! Този на скоростната кутия го подценявах, защото вибрациите са ми само във волана и поради остаряването на интериорните пластмаси, чат пат и някоя кора и жабка се обажда с вибрациите, а в скоростния лост не се усеща нищо. Но не е гаранция де, тези вибрации и шумове са толкова паразитни, че никога не можеш да си сигурен.
Borouu, може ли някакво инфо откъде си взел това турче хаха. Някаква марка или номер? Излиза ми в Тех-ко, че имат Феби, другия вариант е от ДБК Димитров, но щом има изпитан вариант, предпочитам да заложа на него.'06 Alfa Crosswagon Q4
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение...'06 Alfa Crosswagon Q4
Comment
-
Първоначално публикувано от ducaticorse Покажи съобщениеКолега, не те разбирам..
Ако е от него ще изчезнат вибрациите ! И ако е така отиваш и взимаш един на Febi Bilstein
Размера на чашката за болтовете на тампона мисля беше 15-ска
Болтовете се стягат после с сила 45-55NmLast edited by eproHD; d.m.y г., 11:22.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
Comment